Rabu, 15 Januari 2014

Karangan Eksposisi versi sunda



Nyieun Goréng Ulén

            Goréng Ulén geus ilahar dipaké lalawuh. Komo lamun dina poéan sukuran di palemburan atawa dibarengan jeung cai kopi panas. Naha rék nyieun sorangan atawa meunang meuli. Tapi mun meunang meuli mah pasti mahal kusabab nu ngajualna hayang meunang bati. Pangna disebut goréng ulén sabab bahanna ketan anu diuleni (ditutu).
            Rasana asin ka ambeu bau kalapa meunang marud. Warnana bodas bersih ngan mun geus digoréng warnana jadi bodas semu soklat. Prosés nyieun goréng ulén teu hésé. Bahan anu dibutuhkeun nyaéta béas ketan, parud kalapa, uyah, daun cau, jeung minyak kalapa kanggo ngagoréngna.
            Ngawitan béas ketan di kumbah atawa diisikan dina boboko teras dituuskeun. Tos kitu di sepan kirang langkung satengah jam upami tos timus di jait teras di gigihan (ari nami di gigihan téh béas ketan satengah mateng dibanjur ku cai). Upami tos bekah, di sepan deui sareng parud kalapa bari ditambahan uyah sangkan asin teras ditutupan ku daun cau dugi ka asak kirang langkung 40 menit.
            Upami tos asak, dijait kana baskomkeun teras ditutuan dugika dalit. Teras di elérkeun dina daun cau. Tos kitu di keretan aralit sangkan gampil ngagoréngna. Janten wén Goréng Ulén.



Fitria Diana Putri

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Rabu, 15 Januari 2014

Karangan Eksposisi versi sunda



Nyieun Goréng Ulén

            Goréng Ulén geus ilahar dipaké lalawuh. Komo lamun dina poéan sukuran di palemburan atawa dibarengan jeung cai kopi panas. Naha rék nyieun sorangan atawa meunang meuli. Tapi mun meunang meuli mah pasti mahal kusabab nu ngajualna hayang meunang bati. Pangna disebut goréng ulén sabab bahanna ketan anu diuleni (ditutu).
            Rasana asin ka ambeu bau kalapa meunang marud. Warnana bodas bersih ngan mun geus digoréng warnana jadi bodas semu soklat. Prosés nyieun goréng ulén teu hésé. Bahan anu dibutuhkeun nyaéta béas ketan, parud kalapa, uyah, daun cau, jeung minyak kalapa kanggo ngagoréngna.
            Ngawitan béas ketan di kumbah atawa diisikan dina boboko teras dituuskeun. Tos kitu di sepan kirang langkung satengah jam upami tos timus di jait teras di gigihan (ari nami di gigihan téh béas ketan satengah mateng dibanjur ku cai). Upami tos bekah, di sepan deui sareng parud kalapa bari ditambahan uyah sangkan asin teras ditutupan ku daun cau dugi ka asak kirang langkung 40 menit.
            Upami tos asak, dijait kana baskomkeun teras ditutuan dugika dalit. Teras di elérkeun dina daun cau. Tos kitu di keretan aralit sangkan gampil ngagoréngna. Janten wén Goréng Ulén.



Fitria Diana Putri

Tidak ada komentar:

Posting Komentar